Universal Access To All Knowledge
Home Donate | Store | Blog | FAQ | Jobs | Volunteer Positions | Contact | Bios | Forums | Projects | Terms, Privacy, & Copyright
Search: Advanced Search
Anonymous User (login or join us)
Upload

Reply to this post | Go Back
View Post [edit]

Poster: noisepollution Date: Mar 17, 2006 4:01am
Forum: forums Subject: Mime type returned prevents media enclosure

Hi,

I use archive.org for publishing my podcast. I now switched to enhanced podcasts which means I use .m4a files. This file type is an mp4 type and as such is a rich media file type. however: when I try to burn a feed via feedburner, archive.org always returns a mime type of plain text, not rich media (of any type). Can anything be done about that?

What's especially strange is that for two podcasts things worked fine, but now it's screwed up again...

Pleas help!

henk
www.noisepollution.nl/podcast

Reply to this post
Reply [edit]

Poster: Administrator, Curator, or Stafftracey pooh Date: Mar 18, 2006 9:35am
Forum: forums Subject: Re: Mime type returned prevents media enclosure

can you please refer to an item with such a .m4a file
or file you are talking about that seems to not
be sending the MIME type you'd like?
thx,
-tracey, webmistress

Reply to this post
Reply [edit]

Poster: noisepollution Date: Mar 18, 2006 7:04pm
Forum: forums Subject: Re: Mime type returned prevents media enclosure

Thx for the reaction.

One such file would be my latest podcast:
http://www.archive.org/download/tdaonppodcast20enhV2/tdaonp_podcast20enhV2.m4a
This file is returned as plain text, not an rich media (mpeg 4) file.

Hope this helps. it's probably just a case of instructing the webserver to return the right media type.

Kind regards,
henk
www.noisepollution.nl/podcast

Reply to this post
Reply [edit]

Poster: Administrator, Curator, or Stafftracey pooh Date: Mar 19, 2006 2:35am
Forum: forums Subject: Re: Mime type returned prevents media enclosure

hi henk,

thanks for the example. the reason that i had asked for a specific item was because i was pretty sure we had recently made m4a files be served with MIME type "audio/mpeg" from another request.

some of our apache servers needed to reload their config to update their MIME mappings. so doing fixed this item for me.
please let us know if you still have problems at this point!

--tracey

Reply to this post
Reply [edit]

Poster: noisepollution Date: Mar 19, 2006 3:03am
Forum: forums Subject: Re: Mime type returned prevents media enclosure

Hi Tracey,

Well, i tried again with the link mentioned in the previous post. Still no go, I'm affraid. This is what feedburner returns:

Link: http://www.archive.org/download/tdaonppodcast20enhV2/tdaonp_podcast20enhV2.m4a
Content Type reported: text/plain; charset=iso-8859-1
Media enclosure not created because: The content type returned from your host server was a text type, not a binary media type. Podcast content should always return a binary media type, such as audio/mpeg for audio, or video/mpeg for video.

So I guess this server is still working on an old config(?). I know that the feedburner people are very willing to help sort this out but they can't do more so long as they get a text/plain type returned. Maybe you or I can contact them if you need specific info?

It would be great if this could be resolved because lot's of people now use the m4a format. On the other hand I can imagine that you people must be very busy with what is essentially a free service (with a view to recording material for future historic reference) so please don't break your heads over this one. After all mp3 works, albeit without the enhanced content.

Kind regards,
henk.

Reply to this post
Reply [edit]

Poster: Administrator, Curator, or Stafftracey pooh Date: Mar 20, 2006 10:31am
Forum: forums Subject: Re: Mime type returned prevents media enclosure

do you or some folks there know/have wget?
i'm using it today again and verifying that it is serving
the content with the "audio/mpeg" MIME type.
(results below).

notice how the initial "download" page gets automatically redirected to another page where the item actually is.
wget "follows" that 302 and gets the url being told to
redirect to. is it possible whatever you are using to
determine it is returning "text/plain" is not processing
our redirect?

--tracey



wget --server-response -O /dev/null http://www.archive.org/download/tdaonppodcast20enhV2/tdaonp_podcast20enhV2.m4a
--18:30:56-- http://www.archive.org/download/tdaonppodcast20enhV2/tdaonp_podcast20enhV2.m4a
=> `/dev/null'
Connecting to www.archive.org:80... connected!
HTTP request sent, awaiting response... 302 Found
2 Date: Tue, 21 Mar 2006 02:31:05 GMT
3 Server: Apache/1.3.33 (Debian GNU/Linux) PHP/5.0.4-0.4
4 X-Powered-By: PHP/5.0.4-0.4
5 Location: http://ia310326.eu.archive.org/0/items/tdaonppodcast20enhV2/tdaonp_podcast20enhV2.m4a
6 Connection: close
7 Content-Type: text/html; charset=iso-8859-1
8
Location: http://ia310326.eu.archive.org/0/items/tdaonppodcast20enhV2/tdaonp_podcast20enhV2.m4a [following]
--18:31:02-- http://ia310326.eu.archive.org/0/items/tdaonppodcast20enhV2/tdaonp_podcast20enhV2.m4a
=> `/dev/null'
Connecting to ia310326.eu.archive.org:80... connected!
HTTP request sent, awaiting response... 200 OK
2 Date: Tue, 21 Mar 2006 02:31:02 GMT
3 Server: Apache/1.3.33 (Debian GNU/Linux) PHP/5.0.4-0.7
4 Last-Modified: Fri, 17 Mar 2006 18:41:43 GMT
5 ETag: "a90-39ddaa0-441b02e7"
6 Accept-Ranges: bytes
7 Content-Length: 60676768
8 Keep-Alive: timeout=15, max=100
9 Connection: Keep-Alive
10 Content-Type: audio/mpeg
11

Reply to this post
Reply [edit]

Poster: noisepollution Date: Mar 21, 2006 5:24pm
Forum: forums Subject: Re: Mime type returned prevents media enclosure

Thanks to the assistance of the feedburner team I now know what happens with the feed: it's not an issue with the m4a files or the redirect. It's seems to be a timing issue. Someimes the redirect takes to long for feedburner to process it. But there is a sollution within feedburner: resyncing. That way feedburner works out the media enclosures again, taking a bit more time. So I think we cracked it. Thanks very much for your help and I'll make sure to mention the great support of you guys on my next podcast!

greetz and thanks,
Henk.

Reply to this post
Reply [edit]

Poster: Administrator, Curator, or Stafftracey pooh Date: Mar 22, 2006 2:06am
Forum: forums Subject: Re: Mime type returned prevents media enclosure

Yaaaaaay!!

Thanks for helping us diagnose with good and timely feedback, too!

Enjoy!
--tracey

Reply to this post
Reply [edit]

Poster: noisepollution Date: Mar 22, 2006 3:24am
Forum: forums Subject: Re: Mime type returned prevents media enclosure

Glad to see that combined efforts work towards a sollution; without any commercial incentives, too. Sometimes this online community thing just works!

Hopefully some other people benefit from this thread as well.

Thx again,
henk.

Reply to this post
Reply [edit]

Poster: noisepollution Date: Mar 21, 2006 4:36am
Forum: forums Subject: Re: Mime type returned prevents media enclosure

Ah, that might be it. i'll send your post to the people at feedburner (with your permission?) maybe they can tell if their feeds are burned from the first url or from the redirect.

I'll let you know their answer.

Thank's for all the support so far!

Henk.

Reply to this post
Reply [edit]

Poster: Administrator, Curator, or Staffvadz Date: Jul 23, 2010 9:24pm
Forum: forums Subject: Re: Mime type returned prevents media enclosure

I have the same issue with feedburner. gonna fix it now...

Terms of Use (31 Dec 2014)